Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

roodheid - oorzaak en preventie

Oorzaak & Preventie

De roodheidgevoelige en gesensibiliseerde huid is een veel voorkomende huidaandoening waar velen mee te maken hebben. Overmatig blozende wangen en gevoeligheid kunnen moeilijk te behandelen zijn en kunnen zelfs de textuur van de huid veranderen, waardoor een ruwe en onregelmatige teint ontstaat – minder dan ideaal voor make-up toepassing. Wij vertellen u over de oorzaak en preventie van roodheid.

oppervlakkig

De bovenste laag van de huid heeft een natuurlijke beschermende barrière gevormd uit lipiden (oliën) en huidcellen. Huidcellen zijn als bakstenen opgebouwd met lipiden. Deze structuur helpt te voorkomen dat irriterende en agressieve stoffen in de huid komen en voorkomt tevens dat vocht verdwijnt. Dit houdt de teint gezond en gehydrateerd. Wanneer de barrière van de huid wordt aangetast, kunnen irriterende stoffen gemakkelijk toegang krijgen tot de gevoelige zenuwuiteinden net onder het huidoppervlak, hetgeen kan leiden tot ontsteking en roodheid.

Ontsteking

Ontsteking is de oorzaak van roodheid, vaak aangeduid als erytheem. Rosacea is een chronische aandoening (dit betekent dat de ontsteking in de loop van de tijd aanhoudt) die tot 10% van de volwassen bevolking treft.1

Ontsteking kan door een aantal factoren worden veroorzaakt. Als u een gevoelige huid heeft, kunnen uw ontsteking en roodheid worden veroorzaakt door levensstijl of milieu. Harde huidproducten, overmatige exfoliatie en overmatig gebruik van zuren kunnen bijdragen aan een verminderde huidbarrière. Daarnaast kunnen andere factoren zoals vervuiling, alcohol, roken, uitdroging, stress, hormonen en weersveranderingen een grote impact hebben op de huid.

De ontsteking kan ook genetisch zijn. Hier vindt u meer informatie over gevoelige versus lichtgevoelige huid en hoe u deze kunt behandelen.

De huid van ons gezicht heeft meer bloedvaten dan op andere delen van het lichaam. Bloedvaten in het gezicht zijn breed en dicht bij het oppervlak waardoor ze gemakkelijk worden beïnvloed door de omgeving. Dit is waarom roodheid over het algemeen het meest zichtbaar is in het gezicht. Gebroken bloedcapillairen en verwijde bloedvaten kunnen van invloed zijn op de roodheid van de huid. Lees ook ons volledige artikel over roodheid in het gezicht en hoe dat te verminderen.

De Medik8 benadering: preventie

Medik8 heeft een alomvattende aanpak om roodheid van het gezicht aan te pakken, niet alleen de kleurverandering te maskeren, maar ook de oorzaak te behandelen. Door de natuurlijke lipidebarrière van de huid te herbouwen en de bloedvaten te helpen versterken en tegelijkertijd de ontsteking te kalmeren, helpt onze Roodheid-oplossing de lichtgevoelige huid opnieuw in balans te brengen.

onze roodheid-oplossing