Vandaag besteld, vandaag verzonden
Results without Compromise
Vandaag besteld, vandaag verzonden
Bestel nu, Reken en Ontvang
Vandaag besteld, vandaag verzonden
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Skin ageing oorzaak

OORZAAK EN PREVENTIE

Bij Medik8 begrijpen we de complexe, onderling verbonden oorzaken van huidveroudering. Wij geloven dat het belangrijk is om veroudering te accepteren als een natuurlijk onderdeel van het leven. Maar het goede nieuws is dat we ook weten hoe je je huid kunt verjongen en met een paar simpele stappen een prachtige huid kunt bereiken.

 

OORZAKEN VAN HUIDVEROUDERING

Het natuurlijke verouderingsproces is genetisch bepaald en kan helaas niet worden gestopt. Wel hebben we invloed op de externe factoren die het verouderingsproces versnellen en die ons ouder laten lijken.

Onze levensstijl en omgeving zijn enorme factoren in hoe we eruit zien en zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige veroudering. De kernfilosofie van Medik8 helpt niet alleen fijne lijntjes en rimpels te voorkomen, maar pakt ook de bestaande tekenen van veroudering aan, waardoor u een jeugdig ogende huidteint krijgt.

De zon

Ultraviolette (UV) stralen uit zonlicht veroorzaken tot 80% van de zichtbare tekenen van veroudering die we ervaren. * UVA (die veroudering van de huid) en UVB (die de huid verbranden) kunnen diep in de huid doordringen, waardoor DNA-schade ontstaat en schadelijke vrije radicalen die collageen afbreken worden gecreëerd. Het resultaat is cellen die zichzelf niet meer kunnen regenereren en beschermen. Dit leidt tot de vorming van fijne lijntjes en rimpels, ongelijke teint en textuur en verzakkende huid.
*F. Flament et al., Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, 2013, 6, pp 221-232

Milieu en vrije radicale schade

Vrije radicalen zijn zeer reactieve moleculen met een ongepaard elektron. Omdat ze geen elektron hebben, proberen ze hun paar te voltooien door een elektron te stelen van andere moleculen. Ons lichaam heeft een natuurlijk afweersysteem van antioxidanten, dat vrije radicalen een reserve-elektron geeft om te voorkomen dat ze onze huidcellen beschadigen. Wanneer er meer vrije radicalen zijn dan antioxidanten, raakt de huid overbelast in een proces dat oxidatieve stress wordt genoemd, waar het zichzelf niet volledig kan beschermen tegen schade door vrije radicalen. De radicalen kunnen collageenmoleculen, cellulair DNA en celmembranen aanvallen om ze te verzwakken. Dit maakt cellulaire regeneratie moeilijk; leidend tot verzakkende en gerimpelde huid.

Veel factoren dragen bij tot de niveaus van vrije radicalen in uw huid, met name vervuiling en UV. Vervuiling is er in vele verschillende vormen en maten: sigarettenrook, uitlaatgassen, kleine deeltjes in de lucht en ozon kunnen in de huid dringen en de productie van vrije radicalen activeren. Blauw licht van schermen lijkt qua golflengte erg op schadelijk UV-licht en heeft hyperpigmentatie en schade door vrije radicalen veroorzaakt. IR (infrarode) straling die afkomstig is van zonlicht dringt ook door in de huid en blijkt de productie van vrije radicalen en zelfs afbraak van collageen te veroorzaken.

Glycatie

Een van de minst erkende factoren bij veroudering, glycatie, wordt veroorzaakt door geaccumuleerde suiker uit het dieet. Overtollige suikermoleculen binden zichzelf aan collageen- en elastinevezels en creëren geavanceerde glycatie-eindproducten (kortweg A.G.E.s). Dientengevolge, wordt het collageen misvormd en de cellulaire omzet wordt verminderd wat tot verzakkende, gedevitaliseerde huid leidt.

Lifestyle

Roken veroorzaakt een opstand van vrije radicalen die overmatige schade aanricht. Ze versterken de effecten van blootstelling aan de zon, wat leidt tot veroudering van de huid voor uw tijd. Zelfs stress kan het ouder worden van cellen versnellen. Keuze van de levensstijl kan de huid enorm beïnvloeden en aandachtig leven is een belangrijke factor om voortijdige veroudering te voorkomen.

Ontsteking

De reactie van uw lichaam op verwonding, infectie of irritatie, of ontsteking kan chronisch en langdurig zijn. Vaak niet zichtbaar op het huidoppervlak, kan ontsteking worden veroorzaakt door UV, rook, vervuiling, irriterende stoffen, toxines, alcohol en een hele reeks andere stimulerende middelen. Ontsteking leidt uiteindelijk tot de productie van vrije radicalen die cascades van schade aan huidcellen veroorzaken.

Het voorkomen van huidveroudering kan een zware strijd zijn, maar de kernfilosofie van Medik8 biedt je een kogelvrije strategie om alle tekenen te bestrijden.

Vitamine C

Vitamine C is in staat om de collageenproductie te stimuleren, de productie van pigment te blokkeren en te beschermen tegen vrije radicalen; vitamine C heeft al uw anti-ageing-, pigmentatie- en beschermingsbehoeften gedekt. C-Tetra® zorgt voor superstabiele vitamine C in ons hydraterende, voedende serum – de perfecte start van uw ochtend. Ons uitgebreide assortiment vitamine C’s beslaat een breed scala aan formules, texturen en vermogensniveaus.

Zonbeschermers

In het verouderingsproces is het dragen van een hoge beschermingsfactor elke dag de belangrijkste preventieve maatregel tegen vroegtijdige huidveroudering. Zonbeschermers beschermen uw huid tegen schadelijke UV-stralen; het voorkomt schade aan de huidcellen. Alle Medik8 zonbeschermers bieden een minimum aan breedspectrum SPF 30-bescherming in prachtige, lichtgewicht texturen. Voeg SPF 30 Physical Sunscreen toe aan het einde van uw ochtendroutine of kies een zonbeschermer die bij u past.

Vitamine A

Een huidverbeteringsroutine is niet compleet zonder de toevoeging van een avond vitamine A. Werkend om de huid te herstellen van dagelijkse schade, versnelt vitamine A de cellulaire vernieuwing, verbetert het de collageensynthese en helpt vitamine A hyperpigmentatie te voorkomen. Als het meest effectieve anti-ageingingrediënt hebben we een ruime keuze aan vitamine A ontwikkeld – we zijn tenslotte de ‘Experts in Vitamine A’. Al onze vitamine A-producten hebben geavanceerde, intelligente formules om in uw nachtelijke routine te passen. Onze gloednieuwe Crystal Retinal 6™ biedt u de nieuwste vitamine A-technologie, of Retinol 3TR™ zou het klassieke vitamine A-serum kunnen zijn waarnaar u op zoek bent. Bekijk ons aanbod om ervoor te zorgen dat u de perfecte vitamine voor u kiest.

Advanced moisturisers

Ons geavanceerde assortiment vochtinbrengende crèmes biedt dagelijkse bescherming en versterkt uw huidverbeteringsroutine. Glycatie, blauw licht, infrarood, vervuiling – alles wordt aangepakt.