Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Retinal

 

CRYSTAL RETINAL: DE WETENSCHAP VAN HUIDVERBETERING

Als het gaat om anti-aging, is er geen ingrediënt op aarde dat vitamine A in werking kan overtreffen. Dat gezegd hebbende, niet alle vitamine A is op dezelfde wijze gemaakt.

Retinoïnezuur is de sterkste vorm van vitamine A op de markt. Het werkt snel om tekenen van veroudering aanzienlijk te bestrijden, maar het heeft ook bijwerkingen – extreme droogheid, peeling, roodheid en irritatie om er maar een paar te noemen. Om deze reden is het alleen op recept verkrijgbaar bij een arts of dermatoloog.

Retinol is de meest populaire vorm van vrij verkrijgbare vitamine A. Het levert ook belangrijke anti-ageingresultaten op, maar het moet door de huid worden omgezet in retinoënezuur voordat het effect kan hebben; een proces waarvoor een tweestapsconversie vereist is:

Retinol heeft veel conversie nodig, retinal niet!

Deze tweestaps conversie vertraagt het effect van retinoïcum op de huid, wat minder irritatie betekent, maar het betekent ook dat u veel langer moet wachten om resultaten te zien. Wat als er een vitamine A zou zijn die niet zo veel conversie nodig had, ziet u veel sneller resultaat maar met minimale irritatie. Een prachtig product om uw huid te verbeteren.

Altijd enthousiast om te verbeteren en te innoveren, hebben Medik8-onderzoekers de kracht aangewend van een nieuwe vorm van vitamine A die precies die kloof overbrugt tussen retinoïnezuur en retinol.

Introductie van Crystal Retinal

Crystal Retinal is een krachtige anti-aging serumcrème die is gevormd met retinaldehyde, een geavanceerd vitamine A-molecuul dat de stap is vóór retinoïnezuur in het vitamine A-conversieproces. Omdat dit geavanceerde molecuul slechts één omzetting naar retinoïnezuur vereist, kan het de textuur verzachten en fijne lijntjes en rimpels benaderen die vergelijkbaar zijn met vitamine A van klinische kwaliteit tot 11 keer sneller dan klassieke vormen van retinol.1 Nog beter, het blijft zo vriendelijk voor de huid als traditioneel retinol dankzij het kristalvormige inkapselsysteem van Medik8.

Kracht van de volgende generatie

De kristalinkapseling van Medik8 werkt als een mechanisme voor tijdrelease en als een stabiliteitsverhoger. Retinaldehyde is ingekapseld in een kristalvormig moleculair vehiculum dat wordt afgebroken door de natuurlijke enzymen van de huid bij contact. Deze unieke actie bepaalt de vrijgave van het ingrediënt om ervoor te zorgen dat de formule stabiel blijft. Absorptie is geoptimaliseerd en de zeer krachtige formule wordt gelijkmatig en consistent verspreid gedurende de nacht.

Optimale hydratatie

Met multi-weight hyaluronzuur en vitamine E, voedt Crystal Retinal™ de huid op elk niveau en versterkt het de barrière van de huid om vocht vast te houden.

Aanvullende werking

In tegenstelling tot veel andere vormen van vitamine A, heeft retinaldehyde zelfs directe, krachtige antibacteriële eigenschappen, waardoor het het perfecte anti-verouderingsproduct is voor een acne-gevoelige huid. Het vermindert de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor puistjes om een gezonde, uitgebalanceerde teint te bevorderen.

De resultaten spreken voor zich

 

Retinal werkt!

Lees ook ons volledige blog over de verschillen tussen retinal, retinol en vitamine A.