Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

WAARUIT BESTAAT MEDIK8?

Met jarenlange ervaring met formuleren, weten we precies wat er in en wat er uit een formulering moet worden weggelaten. We leren altijd en proberen constant onze producten te verbeteren. Als flexibele, onafhankelijke formulering kunnen we relatief snel kleine aanpassingen doorvoeren om ervoor te zorgen dat producten in overeenstemming zijn met de nieuwste inzichten.

Er zijn letterlijk duizenden actieve ingrediënten beschikbaar. Uitmuntendheid komt niet alleen van de selectie en de bron van deze actieve stoffen, maar ook van de manier waarop ze worden samengevoegd tot een formule. Elk van de Medik8-oplossingen heeft een assortiment kerningrediënten dat in elk product voorkomt. Zo wordt bijvoorbeeld oxyresveratrol gebruikt en salicylzuur is een belangrijk decongesterend ingrediënt in onze Acne-producten. Onze ingrediënten zijn zorgvuldig uitgekozen op basis van hun onderzoek, affiniteit voor de huid en uitzonderlijke effecten op de teint.

DIERVRIENDELIJK

We testen nooit op dieren. En we zullen nooit een ander bedrijf vragen om namens ons te testen.

Helaas zijn veel van de meest voorkomende ingrediënten die in cosmetica worden gebruikt, in het verleden op dieren getest (nooit door ons). Maar testen op dieren is nu verboden in de EU en de nieuwste EU-cosmetica-voorschriften (2013) voorkomen het gebruik van ingrediënten die na de sluitingsdatum op dieren zijn getest. Wij doen er alles aan om onze naleving zeer serieus te controleren als een integraal onderdeel van ons productontwikkelings- en leveranciersselectieproces.

Meer en meer landen horen dat consumenten geen dierproeven willen. We geloven dat het een kwestie van tijd is voordat dierproeven wereldwijd worden verboden, en we kunnen niet wachten.

VRIJ VAN PARABENEN

We zijn blij om 100% parabenenvrij te zijn.

Conserveringsmiddelen vormen een essentieel onderdeel van elke cosmetische formulering: ze voorkomen dat onze producten na verloop van tijd verslechteren. Het is mogelijk om conserveringsmiddelen van sommige producten volledig te verwijderen (en dat hebben we gedaan), en ook om schonere alternatieven te gebruiken (wat we ook doen). We werken hard als we formuleren om lage niveaus van conserveermiddelen te gebruiken, zodat het werk wordt gedaan zonder onnodige chemicaliën. Dit vereist uitgebreide onafhankelijke testen, maar we doen het graag als het betekent dat we schonere huidverbeteringsproducten voor onze klanten maken.

Voor alle duidelijkheid: elk conserveringsmiddel dat in Medik8-producten wordt gebruikt, is door de EU goedgekeurd en alleen strikt in toegestane concentraties gebruikt.

WETENSCHAP VERSUS NATUUR

De natuur biedt ons veel geschenken die zeer effectief zijn in huidverbetering. Maar de grens tussen wetenschap en natuur is niet altijd zo zwart en wit als het lijkt. Veel effectieve en veilige ingrediënten in huidverbetering zijn te vinden in de natuur, bijvoorbeeld vitamine A en vitamine C, maar om het deel van een ingrediënt dat op de huid werkt te extraheren, is een wetenschappelijk proces vereist. En dit proces zorgt niet alleen voor grotere doeltreffendheid en zuiverheid, het vermindert ook de kans op irritatie en reacties. Wetenschap is niet de vijand.

Duurzaamheid is absoluut essentieel in de schoonheidsindustrie – iets dat we willen verbeteren. Het gebruik van sommige natuurlijke ingrediënten kan vaak onhoudbaar zijn. Dus om de natuurlijke omgeving van de aarde te beschermen, kan het beter zijn om een versie van het ingrediënt te gebruiken dat in een laboratorium is geformuleerd, en de veiligheid en werkzaamheid ervan te waarborgen.

Bij Medik8 streven we naar een balans. Als er een wetenschappelijk ingrediënt is dat effectievere resultaten oplevert en wordt ondersteund door klinische gegevens, zullen we het gebruiken, maar als er een natuurlijk alternatief is met dezelfde effecten, gaan we altijd voor het laatste. Wij zijn medelevende wetenschappers.

ALLERGIEEN

We zijn ons er zeer van bewust dat sommige van onze klanten specifieke allergieën hebben waar ze op moeten letten. Sommige van onze producten bevatten noten of tarwederivaten en we raden altijd aan de ingrediëntenlijst op het product grondig te controleren als u allergieën heeft. Ingrediëntenlijsten zijn te vinden op onze productpagina’s, evenals onze ingrediëntenwoordenlijst voor meer gedetailleerde beschrijvingen van enkele van onze belangrijkste ingrediënten. Wij adviseren u contact met ons op te nemen als u advies nodig heeft over welke producten het beste bij u passen.

VEGAN-VRIENDELIJK

We begrijpen dat een schoonheidsbehandeling gevuld met veganistische huidverzorging gunstig is voor de planeet en voor uw huid. Bijna alle Medik8-producten kunnen worden gebruikt door veganisten en bevatten geen dierlijke ingrediënten. De enige uitzonderingen zijn:

Ultimate Recovery Intense™ – is niet veganistisch omdat het zijde-serica bevat.
Balance Moisturiser™ – dit bevat een ingrediënt genaamd lactobacillus dat niet van dierlijke oorsprong is, maar wordt gemaakt met melk in het productieproces.
Surface Radiance Cleanse™ – bevat yoghurt extract.
White Balance® Overnight Repair – bevat polyglyceryl-3 bijenwas.
Advanced Night Restore™ – bevat cholesterol.

INGREDIENTKEUZE

We onderzoeken zorgvuldig elk ingrediënt dat we in onze formules willen opnemen. Dit houdt in dat onderzoek wordt bestudeerd dat bewijst dat het ingrediënt het gewenste effect heeft en dat het uiteraard alle regulerende aspecten controleert. We beoordelen de veiligheidsgegevens naast de algemene internetreactie op het ingrediënt en wegen dit af tegen de claims voordat het in onze formuleringen wordt toegelaten. Dit betekent dat je alleen het beste krijgt.

Met alleen huidveilige ingrediënten vermijden we alles wat door de EU als onveilig of onvriendelijk wordt beschouwd. We zijn ook SLS-vrij, vrij van ftalaten en palmolie en proberen waar mogelijk synthetische geur en kleur te vermijden.