Vandaag besteld, vandaag verzonden
Results without Compromise
Vandaag besteld, vandaag verzonden
Bestel nu, Reken en Ontvang
Vandaag besteld, vandaag verzonden
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Experts in vitamine a

 

EXPERTS IN VITAMINE A

Retinol (vitamine A) is de gouden standaard voor anti-aging. Zowel door dermatologen als huidtherapeuten gewaardeerd, is het ongeëvenaard als het gaat om het verbeteren van tekenen van photo-ageing. Als experts in vitamine A begrijpen we het buitengewone belang ervan voor de huid.

Anti-aging zoals je het nog nooit hebt gezien

Vitamine A is in staat celvernieuwing in de huid te stimuleren voor een gladdere, jeugdig ogende teint. Dit helpt de poriën te reinigen voor een egale teint. Vitamine A verbetert ook de productie van collageen om fijne lijntjes en rimpels te bestrijden en helpt de vorming van pigment in de huid te blokkeren voor een heldere en egale huid.

Laten we het echter maar zeggen … Vitamine A heeft ook zijn problemen. Bij toediening met een sterkte die sterk genoeg is om een zichtbaar effect op de huidveroudering te hebben, kan het irritatie in de vorm van steken, roodheid en afschilfering veroorzaken. Dus hebben we besloten er iets aan te doen.

De bijwerkingen van retinol worden vaak geassocieerd met het feit dat teveel te snel wordt toegediend. Om dit tegen te gaan, ontwikkelde Medik8 een uniek Time Release (TR ™) toedieningssysteem. Alle vitamine A-serums van Medik8 gebruiken het ingrediënt ingekapseld in een microvloeistof of polymeer omhulsel. Terwijl het serum in de huid wordt gebracht, breekt de inkapseling af en komt de vitamine A langzaam in de huid terecht. Dit minimaliseert het risico op irritatie aanzienlijk en zorgt ervoor dat de voordelen van de huid langzaam worden ontvangen gedurende een langere periode. Daarom beschouwen we al onze retinolproducten als: “intelligente retinol”.

Bij Medik8 adviseren we ook om de toepassing van retinol geleidelijk in te voeren. We hebben een ‘retinol ladder’ ontwikkeld waarmee de huid kan wennen aan het ingrediënt.

Begin in eerste instantie met een instapproduct met een laag percentageniveau, zoals Retinol 3TR™ twee keer per week gedurende de eerste 2 weken, daarna eenmaal om de andere nacht gedurende nog eens 2 weken en daarna elke nacht. Zodra uw huid een tolerantie voor het ingrediënt heeft opgebouwd, kunt u doorgaan naar een vitamine A met hogere sterkte.

 

Vitamine a opbouwen

 

Voor onze retinaldehyde begint u met Crystal Retinal 6™ en brengt u het in uw routine met behulp van de ladder. Zodra uw huid gewend is, kunt u naar Crystal Retinal 10™ gaan.

Medik8 heeft een assortiment vitamine A-producten voor elk huidtype en elke behoefte. We gebruiken geen traditionele retinylesters (zoals retinyl palmitate) omdat ze erg zwak zijn en slecht door de huid worden opgenomen. In plaats daarvan richten we al onze aandacht op vormen van vitamine A waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze geweldige resultaten opleveren. Bekijk onderstaande vergelijkingstabel.

U kunt erop vertrouwen dat onze vitamine A op instapniveau beter is dan het hoogste niveau van veel concurrenten.

Retinol

De klassieke vorm van vitamine A welke beproefd en bewezen is in tal van dermatologische tijdschriften. Wanneer retinol op de huid wordt aangebracht, ondergaat het twee conversies. Eerst wordt het omgezet in retinaldehyde en vervolgens in retinoïnezuur. Retinoïnezuur is de actieve vorm van vitamine A; de vorm die daadwerkelijk door de huid kan worden gebruikt. Het veroorzaakt cellulaire vernieuwing en collageenproductie om de verbluffende effecten te geven die ervaren worden door retinol gebruikers. We hebben een uitgebreide retinol-productcollectie, variërend van Night Ritual Vitamin A™ (0.2%) voor starters, tot maximale sterkte Retinol 10TR™(1%) voor ervaren vitamine A-gebruikers.

Retinaldehyde

Met innovatie als kern, waren we niet helemaal tevreden met ons assortiment intelligente retinol-serums. We besloten om vitamine A naar een hoger niveau te brengen en retinaldehyde te introduceren – een vitamine A-molecuul van de volgende generatie dat een stap dichterbij retinolzuur is dan retinol. Het levert resultaten tot 11 keer sneller dan klassieke vormen van retinol in Crystal Retinal 6™,1 retinaldehyde dringt snel in de huid en helpt bij het opnieuw opbouwen van collageen. Geleverd in een kristal-inkapselingsysteem, wordt het ingrediënt gedurende de nacht vrijgegeven in de huid. Dit betekent dat retinaldehyde net zo zacht is voor de huid als retinol, maar dat het vergelijkbare effecten heeft als op recept verkrijgbare retinoïnezuur. In tegenstelling tot de andere vormen van vitamine A, heeft retinaldehyde een directe antibacteriële werking, waardoor het het ideale anti-verouderingsingrediënt is voor de acnegevoelige huid. Verkrijgbaar in twee verschillende sterktes, begin met Crystal Retinal 6™ om je huid te laten wennen aan de nieuwe vitamine A met behulp van de retinalladder, en ga dan naar Crystal Retinal 10™ wanneer je huid daarvoor gereed is.

Retinyl-retinoaat

Retinyl-retinoaat is een echte doorbraak in anti-aging huidverbetering, dit innovatieve ingrediënt is het resultaat van 8 jaar onderzoek in samenwerking met een Koreaanse superlab. Retinyl-retinoaat is een hybride molecuul dat retinol en retinoïnezuur combineert. Gepatenteerd wereldwijd en exclusief voor Medik8, vertoont dit ingekapselde nieuwe molecuul eigenschappen van beide broningrediënten; verbetering van de anti-ageingactiviteit van retinol zonder de irriterende bijwerkingen van retinoïnezuur. Het verhoogt de collageenproductie en rimpelherstel met maximaal 8 keer meer dan standaard retinol. Plus, in tegenstelling tot veel andere vitamine A-derivaten, is retinyl-retinoaat veel stabieler in zonlicht, hetgeen betekent dat het dag en nacht kan worden gebruikt voor versnelde resultaten.

Vergeet niet dat je altijd een zonbeschermer moet gebruiken wanneer je een vitamine A-product van welk merk dan ook gebruikt.

's nachts vitamine a, overdag vitamine c en zonbescherming

**

*

We richten onze
aandacht op vormen
van vitamine A
waarvan klinisch
bewezen is dat ze
resultaten opleveren.

*

**

Hulp nodig om jouw geschikte vitamine A product te vinden? Kijk dan hieronder

Night Ritual Vitamin ARetinol 3TRRetinol 3TR+ IntenseRetinol 6TRRetinol 6TR+ IntenseRetinol 10TRRetinol 10TR+ IntenseCrystal Retinal 6Crystal Retinal 10
RETINOIDE VORMRetinolRetinolRetinolRetinolRetinolRetinolRetinolRetinaldehydeRetinaldehyde
PERCENTAGE0.2%0.3%0.3%0.6%0.6%1.0%1.0%0.06%0.1%
TEXTUURWater-based creamOil-based serumOil-based serumOil-based serumOil-based serumOil-based serumOil-based serumWater-based serum-creamWater-based serum-cream
STERKTEMedium-richMediumLightMediumLightMediumLightLight-mediumMedium
IRRITATIELow irritationLow irritationLow irritationMedium irritationMedium irritationHigh irritationHigh irritationLow-medium irritationMedium-high irritation
LEEFTIJDAll20-3020-3030-4030-4040+40+30-4040+
STERKTEEffectiveEffectiveMediumMediumMedium-HighHighVery HighVery HighHighest
STABILISATIETime Release TechnologyTime Release TechnologyTime Release TechnologyTime Release TechnologyTime Release TechnologyTime Release TechnologyTime Release TechnologyCrystal EncapsulationCrystal encapsulation
GROOTTE50mL15mL15mL15mL15mL15mL15mL30mL30mL
GEBRUIK METDaily Radiance Vitamin CPure C15 or C-TetraPure C15 or C-Tetra + IntensePure C15 or C-tetraPure C15 or C-Tetra + IntensePure C15 or C-TetraPure C15 or C-Tetra + IntenseSuper C30 or C-TetraSuper C30+ Intense or C-Tetra+ Intense
AANVULLINGHydrating, anti-ageing night cream with vitamin E and dragon fruit extractVitamin EHydrating squalane base and climbazole retinol boosterVitamin EHydrating squalane base and climbazole retinal boosterVitamin EHydrating squalone base and climbazole retinol boosterDirect antibacterial action, Hyaluronic acid and vitamin E for hydrationDirect antibacterial action, Hyaluronic acid and vitamin E for hydration