Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Microbioom: het natuurlijke ecosysteem van je huid

Het Microbioom

Wist u dat er een heel natuurlijk ecosysteem op uw huid leeft? Miljarden kleine, onzichtbare micro-organismen vormen het microbioom van uw huid; de natuurlijke flora die op het gelaat rust. Zonder deze bacteriën zouden we niet kunnen overleven.

Wat is het microbioom?

Het microbioom is de eerste verdedigingslinie tegen aanvallen van ziekten, infecties en pathogenen. Het microbioom heeft meestal een pH rond 4,5-5,5. Ons microbioom is de thuisbasis van een breed scala aan bacteriën en het is van vitaal belang voor de gezondheid op lange termijn. Net als onze vingerafdrukken, is het volledig uniek voor een ieder van ons.

Balans is de sleutel voor de gezondheid van het microbioom. Veranderingen in pH, niveaus van hydratatie en het milieu kunnen allemaal effect hebben op de bacteriën die op uw huid leven. Een slechte bacterie kan de weegschaal doen kantelen en o.a. een droge huid, gevoeligheid en acne veroorzaken.

Balance Moisturiser™ bevat een cocktail van prebiotica en probiotica om het natuurlijke evenwicht in het unieke microbioom van uw huid te herstellen.

Prebiotica & Probiotica

Probiotica, hetgeen betekent ‘voor het leven’ in het Latijn, zijn levende bacteriën. Net als de bacteriën die al in het microbioom aanwezig zijn, kunnen probiotica zich vermengen met uw natuurlijke bacteriën. Dit verandert de samenstelling van het microbioom; het optimaliseren van de pH-niveaus en het bevorderen van de groei van de goede bacteriën, terwijl de slechte bacteriën worden onderdrukt. Ze kunnen ook antimicrobiële stoffen produceren om de huid te beschermen tegen externe invloeden.

Prebiotica zijn vaak gebaseerd op koolhydraten en fungeren als ‘voedsel’ voor de groei van bacteriekoloniën (net zoals koolhydraten fungeren als voedsel voor de groei van mensen). Probiotica zijn in staat om de bacteriën die al op onze huid zitten te voeden, evenals de prebiotica om ze sterker te maken. Ze zijn essentieel voor de gezondheid van het microbioom.

Pre- en probiotica werken synergetisch om de natuurlijke microbioombalans van de huid te ondersteunen. De combinatie is ideaal voor de behandeling van een acne-gevoelige huid. Pre- en probiotica zijn een alternatief voor antibioticabehandeling. Ze zijn veel zachter voor de huid en vormen geen enkel risico op resistentie tegen antibiotica. Pre- en probiotica stimuleren de natuurlijke flora van de huid om goede bacteriën boven de slechte te begunstigen, zoals P. acnes die acne kunnen veroorzaken. Dit leidt tot een algehele meer gebalanceerde, gelijkmatige en voorspelbare teint die in zuivere harmonie is met zichzelf.

Medik8 ondersteunt uw microtoom