Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Acne behandelen

3 MANIEREN OM DE HUID TE REINIGEN

Het is onze missie om ervoor te zorgen dat iedereen zich mooi voelt in zijn eigen huid. Door acne krijgt ons zelfvertrouwen nog weleens een deuk, vooral wanneer ze de avond voor een speciale gelegenheid of gebeurtenis opduiken. Maar bij Medik8 streven we ernaar om dit gevoel tot het verleden te maken.

We begrijpen dat onvolkomenheden worden veroorzaakt door een groot aantal omstandigheden. Graag vertellen wij u over de beste manier om acne te behandelen.

Traditionele remedies hebben de neiging om hun aandacht te vestigen op slechts één oorzaak van acne; gebruik van agressieve actieve stoffen om de door hen gekozen factor uit te schakelen. Maar deze aanpak kan de huid onevenwichtig en geïrriteerd maken.

We weten dat het verkrijgen van een heldere huid ook gaat over het herstellen van de gezondheid van de huid. Een egale teint die droog, schilferig en rood is, staat niet op ieders verlanglijstje. Daarom hebben we de tijd genomen om een reeks te formuleren die drie manieren gebruikt om een heldere, uitgebalanceerde teint te verkrijgen die gezondheid uitstraalt.

AHAs & BHAs

Afschilfering is een essentiële stap in de strijd tegen oneffenheden. Als de huid niet regelmatig wordt vernieuwd, kunnen dode huidcellen vast komen te zitten in de poriën. Daardoor stopt de natuurlijke stroom van talg. Deze blokkering kan veroorzaker zijn van alle soorten onvolkomenheden. AHA’s en BHA’s werken door het oplossen van de ‘lijm’ die dode huidcellen aan het huidoppervlak bindt. Hierdoor kunnen ze op een natuurlijke manier vervellen.

AHA’s zoals glycolzuur zijn in water oplosbaar, hetgeen betekent dat ze voornamelijk op het huidoppervlak werken om dode huidcellen te verwijderen. Je vindt glycolzuur naast Balance Moisturiser™ in onze Glycolic Acid Activator™. Breng één of twee keer per week een paar druppels op de huid aan voor zachte maar effectieve exfoliatie.

BHA’s zoals salicylzuur zijn in olie oplosbaar. Dit betekent dat ze de porie kunnen binnendringen en diepgewortelde talg en onzuiverheden kunnen oplossen. Met andere woorden, ze kunnen bestaande onvolkomenheden verminderen en nieuwe voorkomen. Om deze reden is salicylzuur het belangrijkste ingrediënt in onze gehele Blemish oplossing. Je vindt het in  Clarifying Foam™Blemish Control Pads™ en Blemish SOS™.

Microbiomen

Het oppervlak van de huid is de thuisbasis van een delicaat ecosysteem dat bestaat uit miljarden levende micro-organismen die met het blote oog onzichtbaar zijn. Dit natuurlijke microbioom (of microflora), gevormd uit een balans van goede en slechte bacteriën, fungeert als onze eerste verdedigingslinie tegen vervuiling van buitenaf en andere schadelijke stoffen. Bij een heldere, gezonde huid is de balans meestal gunstig door de goede bacteriën. De reden hiervoor is dat goede bacteriën vaak acne-veroorzakende bacteriën (P. acnes) overnemen waardoor hun aanwezigheid op de huid vermindert.

Probiotica en prebiotica kunnen worden gebruikt om goede bacteriën in het microbioom te stimuleren. Probiotica zijn levende bacteriën, vergelijkbaar met die in onze microflora. Wanneer ze op de huid worden aangebracht, mengen ze zich met de natuurlijke flora, waardoor de opmaak van het microbioom wordt aangepast om de perfecte omgeving te creëren waarin goede bacteriën kunnen bloeien.

Prebiotica zijn voedingsstoffen die dienen als voedsel voor het microbioom. Ze voeden de bacteriën op onze huid (inclusief lokaal aangebrachte probiotica) om ze sterker te maken. Prebiotica zijn essentieel voor de gezondheid van het microbioom.

Zowel prebiotica als probiotica zijn te vinden in Balance Moisturiser, een lichtgewicht matterende moisturizer die de gehele dag hydratatie en glansbeheersing levert en tegelijkertijd een heldere, gezonde huid bevordert.

Antioxidanten

Het is een veel voorkomende misvatting dat vrije radicalen alleen verantwoordelijk zijn voor huidveroudering. In feite zijn deze schadelijke moleculen de belangrijkste boosdoeners achter een aantal huidproblemen – inclusief onvolkomenheden. Wanneer vrije radicalen in contact komen met talg, activeren ze een proces dat bekend staat als lipide peroxidatie. Dit verandert de moleculaire structuur van talg zodat het een geschikte omgeving wordt voor acne-veroorzakende bacteriën (P. acnes) om te gedijen.

Breakout Defence + Age Repair™ maakt gebruik van de ongeëvenaarde antioxidatieve werking van koperen PCA om de huid effectief tegen schade door vrije radicalen te beschermen. Dit helpt het niveau van P. acnes op de huid te verminderen, terwijl het collageen beschermt tegen omgevingsschade. Het resultaat is een heldere, gebalanceerde en jeugdig ogende teint.

Acne behandelen met Medik8