Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Pigmentatie: verhelder de huid in 7 stappen

De 7 stappen naar verheldering

Een saaie, niet-egale huid met vlekjes en donkere vlekken is een veelvoorkomende zorg als we ouder worden. Medik8 heeft zich onvermoeibaar op dit gebied toegelegd en heeft 7 manieren ontdekt waarop we dit voor eens en voor altijd kunnen aanpakken en verbeteren.

Een hypergepigmenteerde huid in de vorm van een ongelijkmatige teint of donkere vlekken wordt vaak veroorzaakt door de overproductie van melanine. Melanine is een natuurlijk pigment dat aanwezig is in onze huid en haar en dat essentiële UV-bescherming biedt tegen de schadelijke stralen van de zon. Melanine wordt gevormd in een huidcel die melanocyten wordt genoemd.

Het proces begint met een aminozuur genaamd tyrosine, dat wordt geoxideerd door het enzym tyrosinase om het in melanine om te zetten. De meeste pigmentatiebehandelingen werken door het enzym tyrosinase te blokkeren, om te voorkomen dat melanine wordt geproduceerd. Medik8 ontwikkelde een intense, 7-stappenbenadering voor het verhelderen van een doffe, niet egale huid door pigmentatie. Met White Balance® Brightening Serum ervaart u een stralende, meer geperfectioneerde huid.

1. Blokkeer de overdracht van tyrosine

Tyrosine is in wezen een jongere versie van melanine. Maar om tyrosine in melanine om te zetten, moet het een melanocytcel binnengaan. Door de melanocytcel te verzadigen met een voedend aminozuur dat leucine wordt genoemd, kunnen we het voor tyrosine bijzonder moeilijk maken om de cel binnen te komen. Dat betekent dat de pigmentatie direct al aanzienlijk wordt verminderd.

2. Stop de productie van tyrosinase

Tyrosinase is het enzym dat tyrosine omzet in melanine. Daarom kan het verlagen van de niveaus van tyrosinase in de huid helpen om overtollige melanineproductie te remmen.

3. Blokkeer het enzym tyrosinase

Omdat tyrosinase het belangrijkste enzym is dat verantwoordelijk is voor het aanmaken van melanine, kan het blokkeren van de werking ervan pigmentgebieden aanzienlijk helderder maken. Oxyresveratrol, een natuurlijke botanische stof die u aantreft in ons White Balance Brightening Serum, helpt het controlecentrum van de tyrosinasemolecule ‘uit te schakelen’ zodat het de productie van melanine niet kan veroorzaken. Geëthyleerd ascorbinezuur (vitamine C) is ook in staat om de werking van tyrosinase te blokkeren.

4. Destabiliserende tyrosinase

Verlaging van de stabiliteit van tyrosinase vermindert het vermogen om de melanineproductiecyclus te starten.

5. Stimuleer de afbraak van tyrosinase

Minder tyrosinase betekent minder melanineproductie. Dus het afbreken van bestaande opslag van tyrosinase in de huid kan het ontstaan van pigmentvlekken verminderen.

6. Blokkeer overdracht van melanine naar huidcellen

Wanneer melanine wordt geproduceerd, moet het naar de huidcellen worden getransporteerd voordat het op de huid kan verschijnen. Het blokkeren van deze beweging kan voorkomen dat pigmentvlekken verschijnen op het oppervlak van de huid. Dit kan worden bereikt door ervoor te zorgen dat melanine-afzettingen samenkomen zodat ze het oppervlak van de huid niet kunnen bereiken.

7. Antioxidant

Vrije radicalen kunnen ook bijdragen aan hyperpigmentatie. Net als het tyrosinase-enzym kunnen ze tyrosine oxideren en het omzetten in melanine. Antioxidantrijke oxyresveratrol en ethylated ascorbinezuur kunnen de vorming van vrije radicalen blokkeren om te voorkomen dat ze de melanineproductie triggeren

Verhelder de huid aangetast door pigmentatie met Oxyresveratrol