Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Origineel Onderzoek

Medik8 is een cosmeceutisch huidverbeteringsmerk. Daarom gebruiken we alleen de beste actieve ingrediënten in onze formules. In het kader van een cosmetische formulering onderwerpen we deze actieve stoffen aan een rigoureus testproces voordat ze ook maar in de buurt van iemands huid komen.

ONDERZOEK

Alle actieve ingrediënten die we gebruiken, moeten gegevens hebben die de effectiviteit ervan ondersteunen en/of klinisch worden getest en vaak worden ondersteund door origineel onderzoek, zodat we kunnen overwegen om ze in een formulering te gebruiken. Natuurlijk worden onze ethische en ecologische waarden nooit over het hoofd gezien tijdens deze testresultaten – we gebruiken alleen in-vitrotesten of werken met onze menselijke ‘consumentenfeedback’-vrijwilligers (voor zaken als irritatie, textuur, geur etc.), zodat u er verzekerd van kunt zijn dat uw Medik8-producten nooit op dieren zijn getest.

Het formuleringsproces begint met uitgebreid marktonderzoek. Onze formulators gebruiken dit onderzoek om de ingrediënten samen te brengen die ze in het product willen opnemen. Ze bestuderen claims, regelgeving en onderzoek om het effect ervan te bewijzen. Producten worden niet eerder vrijgegeven dan wanneer ze perfect zijn, dat zit in onze culturele DNA.

Zodra het product is voltooid, ondergaat het tenminste 3 maanden stabiliteitstests onder verschillende omstandigheden; controleren of het geschikt is voor de markt. Afhankelijk van het type formulering, kan het ook worden verzonden voor aanvullende externe tests om te controleren of het voldoet aan al onze vereisten.

LAATSTE TESTEN

Wanneer het product alle stabiliteitstests heeft doorstaan, houden we vaak klinische onderzoeken in onze laboratoria in het Verenigd Koninkrijk om de werking van de uiteindelijke formulering in de menselijke huid te beoordelen. Vaak gaat het om het nemen van voor- en na foto’s en het opnemen van vragenlijsten voor de deelnemers over hun ervaring met het product. Dientengevolge vinden we echt bewijs dat onze producten de gewenste resultaten zullen opleveren waar we naar streven. De bevindingen van onze klinische onderzoeken geven weer hoe producten zullen presteren in de echte wereld, tijdens professionele behandelingen en thuis.