Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

UNIEKE TECHNOLOGIEEN

Bij Medik8 zijn we er trots op pioniers te zijn op het gebied van geavanceerde technologieën in huidverbetering. We onderzoeken en testen producten zorgvuldig om de perfecte formulering te vinden. Hier zijn enkele van de belangrijkste technologieën die we gebruiken die Medik8-formuleringen zo effectief maken.

Sommige actieve ingrediënten in huidverbetering kunnen erg instabiel en moeilijk om mee te werken zijn, zoals vitamine A, vitamine C en oxyresveratrol. Ze beginnen hun effectiviteit te verliezen zodra het flesje wordt geopend of in sommige gevallen terwijl ze ongeopend op de plank liggen. Het gebruik van instabiele actieve stoffen op de huid kan irritatie of zelfs huidbeschadiging veroorzaken.

Medik8 neemt stabiliteit in huidverbetering zeer serieus. We onderzoeken nauwgezet nieuwe manieren om effectieve ingrediënten te stabiliseren. In ons zuivere vitamine C-serum, Pure C15™, gebruiken we een heroplaadbaar antioxidantnetwerk dat vitamine C, E en glutathion combineert. Hierdoor kunnen de actieve ingrediënten voortdurend elektronen van elkaar verwisselen, zodat ze de effectiviteit niet verliezen of in schadelijke vrije radicalen veranderen. In White Balance® Brightening Serum, stabiliseerden we het delicate oxyresveratrol door het gescheiden te houden van het serum tot de activering, in een slimme klik-geactiveerde verpakking. Dit zorgt ervoor dat de oxyresveratrol zijn kracht niet verliest terwijl het op de plank staat.

Er zijn talloze technologieën en handelsgeheimen waarmee Medik8 de stabiliteit kan verbeteren tot uitzonderlijke niveaus.

Pure vitamine C (L-ascorbinezuur) is notoir moeilijk te stabiliseren. Het reageert met zuurstof en wordt dan inactief of schadelijk voor de huid (eigenlijk worden vrije radicalen toegevoegd). Voor sommige van onze meest instabiele ingrediënten, bijvoorbeeld ascorbinezuur in Pure C15™, gebruiken we een productieproces met de naam stikstofdeken. Bij dit proces worden de flessen gevuld en afgesloten in een incubatorbox gevuld met stikstof. Hiermee wordt voorkomen dat de formule vóór het openen in contact komt met zuurstof, hetgeen stabiliteit op het schap garandeert. Het proces verloopt langzaam en is slechts gedeeltelijk geautomatiseerd – nog een reden waarom Medik8 gelooft in Denken. Laboratorium. Produceren. Delen.
Ingewikkelde formules vereisen zorg om te produceren. Handgemaakt in kleine batches, garandeert Medik8 serum-versheid en -potentie. Veel effectieve ingrediënten in huidverbetering zijn instabiel en moeilijk om mee te werken, dus een praktische benadering verzekert iedere klant van de voordelen van krachtige en effectieve formules. Het verstrekken van verse producten aan klanten is een van de vele manieren waarop Medik8 de versheid en potentie van al onze formules garandeert.

Het meest effectieve ingrediënt tegen huidveroudering is vitamine A (retinol). Laten we eerlijk zijn, het kan enige irritatie veroorzaken. Wanneer het op een voldoende hoog niveau wordt geleverd om zichtbaar effect te hebben op huidveroudering, kan het vaak te veel zijn voor de huid. Jeukende uitslag, uitbraken of het ontstaan van droogheid kunnen een gevolg zijn. Tijd en geld verspild aan deze traditionele soorten retinolproducten is veel voorkomende feedback van consumenten. Een oplossing is alleen om de concentraties te verlagen tot minimale, nauwelijks effectieve niveaus, maar dat is niet onze manier. Daarom besloot Medik8 er iets anders aan te doen.

Medik8 ontwikkelde een set Time Release-afleversystemen voor actieve encapsulate. Hierdoor wordt de vitamine A langzaam en continu afgegeven, om te voorkomen dat de huid wordt overbelast. Irritatie wordt geminimaliseerd. De Time Release-technologie heeft het bijkomende voordeel dat het de vitamine A beschermt tegen zijn omgeving, om de stabiliteit ervan in de loop van de tijd te verbeteren. Elk van onze vitamine A-producten heeft een ander inkapselingssysteem, maar ze profiteren allemaal van minimale irritatie en verbeterde stabiliteit.

Chiraliteit heeft alles te maken met het verkrijgen van de beste resultaten uit actieve ingrediënten en het beperken van onnodige irritatie.

Chiraliteit komt van het Griekse woord voor hand. Wanneer een ingrediënt wordt geschreven met een ‘L’ vooraan, bijvoorbeeld L-ascorbinezuur, beschrijft de ‘L’ dat de chiraal correcte vorm van het molecuul is gebruikt.

Chiraliteit is om twee redenen belangrijk in huidverbetering. Ten eerste heeft het niet veel zin om het dubbele werkzame bestanddeel toe te voegen om hetzelfde resultaat te bereiken als een half chiraal correct ingrediënt. Vooral als bekend is dat het ingrediënt irriterend is. Ten tweede zal het gebruik van het deel van het molecuul dat niet door de huid zal worden gebruikt ofwel inactief (en daarom nutteloos) zijn of schadelijk zijn voor de huid.

Medik8 filtert alle actieve ingrediënten om alleen chiraal correcte moleculen te gebruiken die door de huid worden geaccepteerd en die geweldige resultaten opleveren. Voor ingrediënten die geen chirale vorm hebben, kiezen we altijd voor het juiste en meest effectieve formaat om irritatie te voorkomen en resultaten te garanderen.

Medik8 is er trots op dat onze beste technologieën en doorbraken in huidverbetering zijn gepatenteerd. Ons revolutionaire Firewall® minerale antioxidant serum was het resultaat van jarenlang onafhankelijk onderzoek. De ongelooflijke technologie van koper PCA-antioxidanten die in het serum wordt gevonden, is nergens anders verkrijgbaar.

Ontwikkeld in de pigmentation oplossing van Medik8, is de huidverhelderende technologie van oxyresveratrol (Oxy-R) gepatenteerd. Dit ingrediënt remt melanineproductie voor een verbeterde huidteint zonder verbleking.

We hebben verschillende andere gepatenteerde technologieën op grond van exclusieve samenwerkingen en we hebben talloze uitvindingen waarvoor patent aangevraagd is en die hun weg hebben gevonden naar de belangrijkste Medik8-producten. Innovatie vormt de kern van Medik8.