Vandaag besteld, vandaag verzonden
Results without Compromise
Vandaag besteld, vandaag verzonden
Bestel nu, Reken en Ontvang
Vandaag besteld, vandaag verzonden
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Volwassen en tiener acne

VOLWASSEN- VERSUS TIENERACNE

De puistjes die u heeft ervaren op 14-jarige leeftijd hebben andere oorzaken dan de acne die verschijnt wanneer u 30 bent. Daarom moeten ze op heel verschillende manieren worden verzorgd. Volwassen huid die gevoelig is voor acne heeft speciale zorg en aandacht nodig. Wij vertellen u over de verschillen tussen volwassen en tiener acne. Lees verder om erachter te komen hoe u acne kunt bedwingen terwijl u uw huid verzorgt.

TIENERACNE

In adolescente jaren wordt acne veroorzaakt door overactieve talgklieren. Terwijl het lichaam in de puberteit komt, veroorzaakt een stijging in hormonen een toename van de talgproductie. Dit resulteert in een olieachtige, glanzende teint. Al deze extra olie kan samenklonteren met dode huidcellen waardoor de porie verstopt raakt en acne ontstaat.

Tieneracne neigt meer ontstekingsoorzaak te hebben dan acne die in het latere leven verschijnt. Dit komt door de enorme hoeveelheid olie die tegelijkertijd door alle talgklieren wordt geproduceerd. Deze overproductie creëert eindeloze mogelijkheden om onvolmaaktheden te vormen. Dat is de reden waarom tieners meestal veel soorten acne hebben, waaronder mee-eters, whiteheads, puisten en cystic acne.

Omdat talgklieren overal in het lichaam worden aangetroffen, zal tieneracne vaak zichtbaar zijn op de rug, borst en bovenarmen; evenals het gezicht.

De tienerhuid kan meestal hogere percentages aan actieve ingrediënten verdragen zonder nadelige bijwerkingen te ondervinden. In veel gevallen kan een consistente, zachte routine voldoende zijn om de problematische huid te vermijden tot de volwassenheid. Maar het is altijd het beste om een huisarts of dermatoloog te raadplegen ingeval van puberale puistjes.

VOLWASSEN ACNE

Hoewel hormonen de neiging hebben om te verminderen in de volwassenheid, zullen ze nog steeds aanwezig zijn gedurende de vrouwelijke maandelijkse cyclus en bij mannen gedurende de dag. Deze fluctuaties kunnen de olieproductie van tijd tot tijd beïnvloeden, waardoor uw huid op bepaalde momenten tijdens de maand licht vettig wordt. Dit, in combinatie met het feit dat de celvernieuwing vertraagt naarmate u ouder wordt, kan het risico op acne verhogen. Omdat dode huidcellen langer aan uw huid gehecht blijven, kunnen ze gemakkelijk in een porie achterblijven.

Volwassen acne wordt meestal gekenmerkt door zachte, rode puistjes rond de kaak, mond en kin. Het gaat vaak gepaard met droogheid en gevoeligheid, omdat de hydratatie en de natuurlijke barrière van de huid afnemen naarmate we ouder worden.

Een veel voorkomende misvatting is dat u niet kunt genieten van een anti-aging huidroutine terwijl u het ontstaan van puistjes probeert te verminderen. Bij Medik8 vinden we niet dat u zou moeten kiezen. Daarom hebben we onze Blemish solution ontwikkeld om beide te doen.

Als het gaat om het beheersen van acne bij volwassenen en tevens veroudering, is een zachte aanpak altijd het beste. Een rijpe huid is niet zo veerkrachtig als de huid van een tiener, dus het gebruik van harde, agressieve producten is nooit een goed idee. Dit kan leiden tot een uitgedroogde en strakke huid. Milde exfoliërende zuren helpen de celvernieuwing te versnellen, zodat de dode huid niet verstopt raakt in de porie. Blemish Control Pads™ van Medik8 bevatten salicylzuur met maximale sterkte om opgebouwde olie en onzuiverheden vanuit de diepte in de porie op te lossen.

Gebruik Breakout Defence + Age Repair™ om verouderingstekenen te bestrijden en het ontstaan van overtollige olie te stoppen voordat het optreedt. Dit lichtgewicht, olievrije antioxidant serum combineert ons gepatenteerde koperen PCA-complex met niacinamide om zichtbare fijne lijntjes en rimpels te verminderen en tegelijkertijd de olieproductie te reguleren.

Om glans te bestrijden, gebruikt u een verzorgende matterende moisturiser die de huid grondig hydrateert terwijl de huidolie wordt verwijderd. Balance Moisturiser™ zorgt ervoor dat uw huid wordt verzorgd en vrij van verstopte poriën blijft.

Als u zich vooral zorgen maakt over vergrote poriën en overproductie van olie, kijk dan eens naar onze producten voor het zuiveren van poriën.