Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Duurzame Behandelingen

U heeft gelezen dat Medik8 zich inzet voor het welzijn van het milieu, maar we wilden verder gaan binnen de professionele markt waar we geloven dat we de grootste impact kunnen maken: ‘’s werelds meest duurzame professionele huidverbeteringsmerk worden’.

 

Het zou eenvoudig zijn geweest om onze professionele lijn op dezelfde manier te creëren als die van alle anderen maar we zagen een grote kans om dingen anders te doen; om ons steentje bij te dragen aan duurzaamheid en de waarden te handhaven.

 

Kijk mee naar enkele van de initiatieven waaraan we momenteel werken.

MINDER VERSPILLING

GERECYCLED PLASTIC

GLAS ALS STANDAARD

PALMOLIE

100% VEGAN FORMULES

PAPIER, DOZEN, ZELFS GERECYCLED LINT

SLIMME MATERIALEN

’s Werelds meest duurzame behandelingen


We zetten enorme stappen om onze duurzaamheid op alle mogelijke manieren te verbeteren. We hebben al een aantal initiatieven en er zullen er in de loop van de tijd meer worden toegevoegd. U kunt hier op de hoogte blijven van onze voortgang.

PCR

van Recyclebare Professional Producten

van de Producten zijn Vegan Friendly

Leidend in gerecycled plastic


100% RECYCLEBAAR PROFESSIONAL PRODUCT

We streven ernaar dat alle professionele Medik8-producten die worden gebruikt in onze pro-behandelingen 100% recyclebaar zijn; dopjes, pompjes, flesjes, alles. Zoals u zich kunt voorstellen, is dit een grote onderneming, maar iets waar we elke dag aan werken. Dit is een eerlijke toewijding die we de komende maanden willen bereiken. We hebben al enorme vooruitgang geboekt in de richting van ons doel.

Pompjes zijn tot nu toe onze grootste uitdaging geweest. Normale pompjes zijn gewoon niet recyclebaar. Tot nu. Het probleem met het recyclen ervan ligt bij de mix van kunststoffen die wordt gebruikt om ze te maken en de veer in de pomp die het mechanisme laat werken. Alleen bepaalde kunststoffen kunnen samenwerken in het recyclingproces. Dus we hebben onvermoeibaar gewerkt om een oplossing te vinden en we zijn blij om te zeggen dat we het eindelijk hebben opgelost. Deze pompjes bevinden zich sinds september 2019 in salons over de hele wereld. Ze vallen misschien op omdat ze wit zijn in plaats van het gebruikelijke zwart. Maar er is meer …

100% POST CONSUMER RECYCLED (PCR) PLASTIC

Vanaf september 2019 is elk professioneel Medik8-product in een plastic flesje gemaakt van 100% Post Consumer Recycled (PCR)-materiaal. Dit betekent niet alleen dat ze recyclebaar zijn, maar ze zijn ook GEMAAKT van 100% gerecycled materiaal. We gebruiken plastic dat afkomstig is van voormalige drankflessen die anders gewoon zouden zijn gestort; hetgeen eeuwen zou duren voordat ze worden afgebroken. Dit PCR-materiaal is voornamelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk.

Met onze toewijding aan deze bron van kunststof, merkt u misschien dat de flesjes die u in de professionele omgeving ziet, die ondoorzichtig zijn niet absoluut wit zijn, of de flesjes die meestal volledig transparant zijn, niet helemaal helder zijn. Je kunt zien dat ze niet helemaal overeenkomen. Dit komt omdat ze zijn afgeleid van verschillende PCR-batches; geen twee partijen zijn hetzelfde. Een kleine prijs om te helpen het milieu te redden van tonnen plastic afval; we weten zeker dat u het hiermee eens bent.

OCEAAN PLASTIC

We zijn heel blij met onze overstap naar PCR, maar er was nog iets dat we moesten onderzoeken. Onze oprichter, Elliot Isaacs, is een grote duikliefhebber (een PADI Rescue en Master Diver) en heeft een levenslange liefde voor de onderwaterwereld en het onderwaterleven gehad. Het raakte hem enorm om drijvend plastic afval te zien tijdens enkele van zijn meest ongelooflijke duiken. Niets confronterender dan zwemmen met geweldig zeeleven en tegelijk plastic zakken of drankflessen zien op een rif voor de kust. Dus onze volgende langetermijn-investering zal zijn om al onze professionele producten te verplaatsen naar afgeleide materialen van Ocean Plastic; plastic afval afkomstig van onze oceanen, rivieren en zeeën. We werken momenteel samen met een Britse fabrikant om dit mogelijk te maken.

Glas als standaard


We gebruiken veel glazen flesjes bij Medik8 om onze formules fris en krachtig te houden. Velen zijn amberkleurig om UV-penetratie en dus degradatie van de formules binnenin te voorkomen. Al onze glazen flesjes zijn gemaakt van 40% gerecycled glas en zijn natuurlijk reclyclebaar. 40% is het geaccepteerde ‘branche-maximum’, maar we proberen dit te verbeteren. We werken samen met lokale fabrikanten om een manier te vinden om nog meer gerecycled glas op te nemen zonder concessies te doen aan de prestaties.

Palmolie


INGREDIENT FOCUS

Sinds 2009 staan we bekend als het ‘groene chemie’-merk; producten maken met behulp van een energie-efficiënt proces; van bron-ingrediënten tot initieel onderzoek en uiteindelijke productie. Maar we wilden onze ‘ingrediënten-voorraad’ nader bekijken om 100% zeker te zijn van de oorsprong en impact van ieder ingrediënt op het milieu. Daarom voeren we verschillende ‘ingrediënt-audits’ uit om onze INCI-lijsten (de formele ingrediëntenlijsten per product) te bekijken, op zoek naar manieren om dit te verbeteren. Als een hot topic, was palmolie een van het eerste dat we hebben aangepakt.

GEEN PALMOLIE

U bent ervan verzekerd dat Medik8-producten sinds 2017 geen pure palmolie bevatten. Dit ondanks tienduizenden kilo’s bulk die elk jaar worden geproduceerd. We gebruiken echter nog steeds indirect enkele palmoliederivaten (enkele leveranciers waarmee we samenwerken, gebruiken ze). Dus we werken samen met onze partners om ons gebruik ervan waar mogelijk te verminderen en waar we dit niet kunnen, zijn we in plaats daarvan op zoek naar duurzame palmoliederivaten die zijn gecertificeerd door de RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil – de wereldwijd erkende instantie voor palmolie duurzaamheid in de wereld.)

Slimme materialen. Minder verspilling


WE HATEN VERSPILLING

Wij denken eerst digitaal. Wanneer we teksten over ons merk maken, denken we er echt aan of het moet worden afgedrukt of niet. We hebben actief besloten om veel informatie digitaal te houden om ons milieu te helpen beschermen. Onze Training Manual voor specialisten is bijvoorbeeld volledig digitaal; dus geen afdrukken die verouderd zijn zodra ze worden geprint. We hebben ook een uitgebreide website boordevol nuttige informatie, zodat we minder hoeven af te drukken. Maar er is meer.

MEER FORMULE. MINDER VERSPILLING.

Al onze professionele crèmeflessen (nu Post Consumer Recycled (PCR)) laten nu ook meer formule eruit vanwege de materialen die we gebruiken. We zijn overgestapt van een industriestandaard HDPE (High Density Polyethylene) naar PET (Polyethylene Terephthalate) materiaal hetgeen betekent dat crèmes en lotions gemakkelijker uit de verpakking komen zodat er geen enkele druppel verspild wordt (verspillingpercentage is verbeterd met 11 %).

We zijn voortdurend op zoek naar verdere manieren om ons te verbeteren, dus laat het ons weten als u denkt dat er iets anders is dat we kunnen aanpakken. We zijn open en eerlijk over wat we doen en waarom, zodat we ons steentje kunnen bijdragen aan het behouden van de wereld waar we van houden zoals die is.

100% Vegan Formules


100% VEGAN

Vanaf juli 2019 is elk product dat Medik8 produceert (zowel in de detailhandel als in de professionele reeksen) 100% veganistisch. Natuurlijk zal er een overgangsfase zijn omdat producten die al op de markt zijn doorverkopen, maar vanaf juli verliet niets onze productiefaciliteit dat niet perfect is voor veganisten. Veganistische formules zijn trendy en wij zagen een kans om dingen te verbeteren. Dus deden we dat.

Er waren slechts 5 Medik8-producten die opnieuw moesten worden geformuleerd om geschikt te zijn voor al onze vegan fans. Het was slechts een kwestie van het verwijderen van kleine ingrediënten zoals yoghurtextract uit sommige producten om volledig veganistisch te zijn.

Papier, dozen, zelfs gerecycled lint


GERECYCLED, NIET SLECHTS RECYCLEBAAR.

We evalueren voortdurend om te zien waar we verbeteringen kunnen aanbrengen. In 2018 hebben we 3 ton plastic uit onze verpakking gehaald en vervangen door kleine FSC-kaartinzetstukken. Al onze productdozen, merchandise materialen; folders, posters, tassen, dozen, linten en dergelijke worden gedrukt op FSC-gecertificeerde, gerecycled en recyclebare materialen met soja-inkt om het milieu te sparen. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om ons te verbeteren, dus laat het ons weten als u denkt dat we nog iets anders kunnen aanpakken.