Vandaag besteld, vandaag verzonden
Results without Compromise
Vandaag besteld, vandaag verzonden
Bestel nu, Reken en Ontvang
Vandaag besteld, vandaag verzonden
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Een anti-aging merk
dat denkt als een natuurlijk merk

Welzijn ligt ons na aan het hart. Bij Medik8 verkleinen we onze ecologische voetafdruk bij elke gelegenheid. We kiezen ervoor om dit allemaal te doen, omdat het beter is voor het milieu en we formuleringen kunnen bieden die beter zijn voor de huid. We zouden het niet anders kunnen doen.

Groene chemie

Groene chemie is de wetenschap van het maken van producten met behulp van een energie-efficiënt proces; van het inkopen van ingrediënten tot het initiële onderzoek en de uiteindelijke productie. We gebruiken koude processen tijdens de productie waar mogelijk. Dit betekent dat veel van onze formules kunnen worden gemengd bij kamertemperatuur. Het verwarmen van grote hoeveelheden producten voor het mengen vergt veel energie, dus we proberen dit te vermijden als we dat kunnen tijdens het mengproces.

Schone oceanen

Als een merk dat is geworteld in wetenschap en natuur, respecteren we en houden we van het leven op zee. Dat is de reden waarom we 100% microbead-vrij zijn en dat al jarenlang zijn. In plaats van plastic kraaltjes te gebruiken die schadelijk zijn voor het leven in de zee, gebruiken we alleen natuurlijke exfoliators zoals jojoba-kraaltjes die te vinden zijn in Pore Refining Scrub™ en bamboe-micro-exfoliatoren zoals gevonden in Brightening Powder Cleanse™.

In 2018 hebben we alle plastic inzetstukken uit onze dozen verwijderd en vervangen door een 100% recyclebare kaart, waardoor onze dozen volledig recyclebaar zijn. Dit bespaart elk jaar meer dan 3 ton plastic.

Redden van de bossen

Als het gaat om materialen op papierbasis zijn we niet alleen recyclebaar, we zijn ook gemaakt van grotendeels gerecycleerde materialen. Medik8 gebruikt een FSC-gecertificeerde kaart voor al onze kartons, wat betekent dat het afkomstig is van goed beheerde bossen of gerecycleerde bronnen. U zult het FSC-symbool op al onze verpakkingen zien als een teken van toewijding. We proberen het papierafval in onze dozen zoveel mogelijk te beperken om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn.

Glas

We houden ervan om glas te gebruiken. Al onze serumflessen en al onze pipetten zijn gemaakt van glas. Sinds 2018 bevatten Medik8 glazen flessen 40% gerecycleerd glas en we zijn van plan dit aantal in de nabije toekomst te vergroten.

Aangezien de resultaten altijd vooroplopen bij Medik8, is het onvermijdelijk dat sommige van onze formules plastic verpakkingen vereisen om stabiel en actief te blijven. Maar waar we ook milieuvriendelijke verpakkingen kunnen implementeren, zullen we dat proberen. Een van onze belangrijkste aandachtspunten is om het gebruik van gerecycleerde materialen te vergroten.

Nooit testen op dieren

Natuurlijk ethisch, en volgens de strenge eisen van Europese regelgeving, testen we niet op dieren. We zullen geen ander bedrijf vragen om namens ons te testen. We nemen de kwestie van het controleren van onze leveranciersnaleving zeer serieus als een integraal onderdeel van ons productontwikkelingsproces. We kijken uit naar de dag dat dierproeven wereldwijd voor altijd verboden zijn.

Schoon & Huidveilig

Als experts in resultaatgerichte huidverbetering weten we wat we moeten toevoegen en wat we moeten vermijden. Er zijn zoveel ingrediënten gebruikt in huidverbeteringsproducten die niet noodzakelijk zijn; we proberen onze formuleringen te ontrafelen waar we kunnen. We beschouwen onszelf niet als ‘chemicaliënvrij’, zelfs vitamine C wordt als een chemische stof beschouwd, maar we laten alle ingrediënten weg die bezorgdheid zouden kunnen geven, bijvoorbeeld. SLS, parabenen, ftalaten.

Superieure kwaliteit

We maken alleen producten voor onszelf. Toch zijn we trots om u te kunnen vertellen dat wij ISO 22716 gecertificeerd zijn voor cosmetische productie, plus ISO 9001: 2015 kwaliteitsmanagementsystemen die ons streven naar uitstekende klantenservice omvatten.

Dit is volledig vrijwillig en vormt een grote belasting voor onze tijd, maar we denken dat het van vitaal belang is voor een technologiebedrijf om regelmatig externe audits te houden om de kwaliteit en precisie hoog te houden.

DE VIER ASPECTEN DIE WE STEUNEN

Bij Medik8 streven we naar innovatieve formuleringen en behandelingen die van invloed zijn op de huidverbeteringsindustrie. Evenzo zijn wij van mening dat het onmiskenbaar belangrijk is om liefdadigheidsorganisaties te ondersteunen die een ongelooflijke positieve impact hebben op mensen in nood. In plaats van slechts één goed doel per jaar te kiezen, hebben we gekozen voor goede doelen in 4 categorieën die we willen ondersteunen en we zullen nieuwe goede doelen blijven kiezen terwijl we groeien.

Kankeronderzoek

Als een bedrijf dat zijn wortels heeft in de wetenschap, is het ondersteunen van dit waardevolle onderzoek naar nieuwe behandelingen belangrijk voor de mensheid.

Ondersteunen van plaatselijke kinderen

We ondersteunent Noah’s Ark Children’s Hospice, een liefdadigheidsinstelling in North London. Zonder kinderziekenhuis in deze regio, biedt deze inspirerende instelling The Ark om op gepassioneerde wijze levensverzorging te bieden

Beschermen van biodiversiteit

We hebben actie ondernomen om primair regenwoud en koraalrif te beschermen, en we geloven dat het belangrijk is om organisaties te ondersteunen die de wereld helpen hetzelfde te doen. We zijn bezig met het kiezen van een kleine liefdadigheidsinstelling die onze overtuigingen deelt.

Dierenwelzijn

Omdat we deel uitmaken van een industrie die dierwelzijn jarenlang als vanzelfsprekend beschouwt, zijn we gepassioneerd om iets terug te doen. We kiezen momenteel een geschikt goed doel dat we op lange termijn willen ondersteunen.