Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Oorzaak en preventie van problemen met poriën

OORZAAK EN PREVENTIE

Er zijn veel zorgen over poriën. Ze zijn te groot, verstopt, te veel mee-eters – de problemen die hierdoor ontstaan zijn eindeloos.

Wat veroorzaakt verstopte poriën

De miljoenen kleine openingen in onze huid bevatten onze haarzakjes en ze produceren talg, een olieachtige substantie die wordt gebruikt om de huid waterdicht en vochtig te maken. Talg biedt een beschermende laag over uw hele lichaam tegen irriterende stoffen.

Hoewel ze buitengewoon belangrijk zijn voor de gezondheid van uw huid, kunnen deze minuscule openingen ook de oorzaak zijn van veel problemen. Ze kunnen verstopt raken met talg en dode huidcellen en vaak rood en ontstoken raken. Ze kunnen ook leiden tot mee-eters die worden veroorzaakt door blootgestelde talg die reageert met de lucht. Deze reactie zorgt ervoor dat talg donkerder van kleur wordt, waardoor zij meer opvallen. Overproductie van talg kan ook de poriën oprekken wanneer ze zich openen om talg op te vangen, waardoor ze uiteindelijk groter en zichtbaarder worden.

Bij Medik8 hebben we besloten dit probleem aan te pakken en een specifiek Porieverfijning productlijn te creëren op basis van ons uitgebreide onderzoek naar de verschillende factoren die bijdragen aan vergrote poriën.

Biologie

Genetica speelt een sleutelrol bij het bepalen van de poriegrootte. Degenen met een van nature vette huid kunnen meer vatbaar zijn voor zowel acne als grote poriën. Testosteronniveaus zijn essentieel voor de productie van talg en als gevolg daarvan hebben mannen meestal grotere poriën dan vrouwen. Zowel mannen als vrouwen hebben testosteron, hetgeen belangrijk is voor talg in de huid. Een enzyme genaamd 5-alpha-reductase zet het testosteron om in dihydrotestosteron, dat de talgproductie stimuleert. De vrouwelijke poriegrootte kan gedurende de maand fluctueren als gevolg van veranderingen in het hormoonniveau die de stroom van talg door poriën veranderen.

Veroudering

De huid wordt ondersteund door een ingewikkeld netwerk van collageen en elastine, waardoor de openingen in uw huid worden verkleind en de huid verstevigd. Naarmate we ouder worden, beginnen collageen en elastine af te breken, wat leidt tot een verlies aan elasticiteit. Hierdoor kunnen de openingen in uw huid worden vergroot tot een meer opvallende ovale vorm.

Milieu

Schade door de zon en milieuschade kunnen huidveroudering versnellen; intensivering van de snelheid van afbraak van collageen en elastine. Invloeden van buitenaf kunnen ook de huid uitdrogen; krimpen van huidweefsels.

De Medik8-aanpak

Bij Medik8 behandelen we poriën anders. Met een op maat gemaakt assortiment specifiek voor mensen met vergrote poriën, hebben we een oplossing voor iedereen. De productlijn pakt de verborgen oorzaken van vergrote poriën aan, terwijl het directe resultaten biedt als een dagelijkse oplossing. Pore Minimising Tonic ™ biedt direct verkleining, terwijl het werkt om de onderliggende oorzaken van vergrote poriën aan te pakken. Voeg dit toe aan uw bestaande huidverbeteringsregime of gebruik de volledige productlijn voor een op maat gemaakte oplossing voor uw porieprobleem. Lees onze pagina over poriefilosofieën voor meer informatie.