Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Een gevoelige huid?

GEVOELIGE VERSUS LICHTGEVOELIGE HUID

Hoewel 60% van de bevolking zijn huid als een gevoelige huid beschouwt, hebben velen het bij het verkeerde eind.1

De meeste gevoelige huidtypes hebben namelijk zelfs een gesensibiliseerde huid; een irriterende huidaandoening die ontstaat als gevolg van externe factoren. Gevoelige huid is dun of zelfs doorschijnend, terwijl deze ook droog en uitgedroogd is. De gevoelige huid kan vaak strak aanvoelen na het reinigen; helder rood en mogelijk brandend of tintelend.

Echt gevoelige huid wordt overgeërfd en stelt u normaal gesproken bloot aan blozen en allergieën. Gevoelige huidtypes hebben een bijzonder dunne huid en vaak minder pigment. Dat leidt tot een gemakkelijk te beschadigen huidbarrière. Bloedvaten zijn vaak dichter bij het oppervlak en worden gemakkelijk gestimuleerd door irriterende stoffen van buitenaf.

Gesensibiliseerde huid wordt meestal veroorzaakt door omgevingfactoren of levensstijl. Factoren zoals vervuiling, stress, medicatie, hormonen, voeding, klimaatveranderingen, huidverzorgingsproducten en roken kunnen allemaal bijdragen aan een verstoorde huidbarrière, waardoor roodheid of irritatie wordt veroorzaakt.

Helaas kan er weinig worden gedaan om de huid te genezen, maar de symptomen ervan kunnen worden gekalmeerd en gecontroleerd met een gespecialiseerd huidverbeteringsregime. De gesensibiliseerde huid  kan echter worden hersteld door de natuurlijke barrière van de huid te verbeteren en de externe factoren te verwijderen die de huidbarrière verstoren.

60% denkt een gevoelige huid te hebben

Hoe te behandelen

Gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert op iets dat is veranderd in uw omgeving of in uw levensstijl. Houd uw huidverbeteringsroutine eenvoudig en verwijder alles wat irritatie zou kunnen veroorzaken. Rehydratie en herstel van de natuurlijke barrière van de huid is de belangrijkste manier om de gevoelige huid te behandelen.

Calmwise™ Serum bevat teprenone, een gepatenteerde actieve stof die effectief is in het verminderen van de roodheid in slechts 1 maand.2 Onze huidcellen bevatten een keten aminozuren die telomeren worden genoemd. Deze keten wordt steeds korter naarmate we ouder worden; uiteindelijk werken de cellen niet meer. Teprenone helpt de telomeren te stabiliseren, waardoor het de levensduur van een cel verlengt en de barrière van de huid verbetert.

Gebruik Calmwise™ Colour Correct voor dagelijks kalmerend resultaat. Dit geavanceerde serum heeft 6 gerichte acties om de gesensibiliseerde huid te normaliseren. Verpakt met vervagende groene pigmenten die vakkundig opgaan in je huidskleur, is het ideaal voor het camoufleren van roodheid van de huid, terwijl de oorzaken ervan voorzichtig worden behandeld. Niacinamide stimuleert de synthese van ceramiden (natuurlijke lipiden die in de huid worden aangetroffen) om de barrière van de huid te herstellen, terwijl kalmerende kamille de ontsteking wegneemt.

Een breed spectrum, hoge SPF Physical Sunscreen™ is ook van vitaal belang om een frisse huidbarrière te beschermen.

behandel de gevoelige huid

Herstel uw huid

De symptomen van een gevoelige huid kunnen worden aangepakt door een specifieke huidverbeteringsroutine te gebruiken die de huid helpt kalmeren en verzachten. Onderga geen behandelingen die de huid verder kunnen uitdunnen, zoals zuren of peelings. Richt u in plaats daarvan liever op hydraterende, kalmerende producten die de huidbarrière niet beschadigen. Gebruik Calmwise ™ Soothing Cleanser om de onzuiverheden van de dag te verwijderen. De zorgvuldig pH-gebalanceerde formule kalmeert de huid en beschermt de natuurlijke barrière van de huid. De milde reiniger bevat natuurlijk groen chlorofyl en helpt ontgiften en het evenwicht in de huid te herstellen.

Herstel de gevoelige huid