Vandaag besteld, vandaag verzonden
Results without Compromise
Vandaag besteld, vandaag verzonden
Bestel nu, Reken en Ontvang
Vandaag besteld, vandaag verzonden
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Retinal of Retinol of Vitamine A

ls het gaat om huidverzorging tegen huidveroudering, is vitamine A de absolute standaard om je huid er langer jonger te laten uitzien. Niets komt zelfs maar in de buurt van vitamine A in termen van klinisch bewijs voor de resultaten en de hoeveelheid voordelen die het de huid biedt.

Twee van de bekendste vormen zijn retinol, de beproefde en meest populaire vorm in huidverzorging, en retinaldehyde, de volgende generatie vitamine A. Laten we eens wat dieper ingaan op het uitzonderlijke belang van vitamine A in de huid, de belangrijkste verschillen tussen retinol en retinal, en hoe je weet of je huid klaar is om hogerop te gaan op onze vitamine A ‘ladders’.

EXPERTS IN VITAMINE A

Vitamine A is een essentieel onderdeel van elke anti-ageing huidverzorgingsroutine omdat het:

  • de productie van collageen en elastine kan stimuleren, voor een vollere, jeugdiger uitziende huid
  • De snelheid van de celvernieuwing kan verhogen, voor een gladder huidoppervlak
  • De melanineproductie verminderen voor een egalere teint van de huid
  • Vermindert de talgproductie om de vorming van puistjes te minimaliseren
  • Helpt bij UV-reparatie, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht

Vitamine A of ‘retinoïden’ is de familieterm voor alle vitamine A-moleculen en hun afgeleide vormen, waaronder retinol en retinal, of derivaten zoals retinylpalmitaat. Medik8 heeft een groot assortiment vitamine A producten voor elk huidtype en elke behoefte, en als wetenschappelijk geleid merk richten we al onze aandacht op de vormen van vitamine A waarvan klinisch is bewezen dat ze geweldige resultaten geven; retinol, retinaldehyde en retinyl retinoaat.

DE VITAMINEWEG

Om effect te hebben in de huid, moet vitamine A worden omgezet langs de ‘vitamine A weg’ om zijn biologisch actieve vorm te bereiken die retinoïnezuur wordt genoemd. Dus welke vorm je ook aanbrengt, het moet uiteindelijk retinoïnezuur worden voordat het enig effect kan hebben. Er zijn vier stappen voor de omzetting in retinoïnezuur; beginnend met retinylesters – de zwakste vorm van vitamine A die we bij Medik8 niet gebruiken, naar retinol, dan naar retinaldehyde, en dan uiteindelijk retinoïnezuur. Samengevat: retinol is twee omzettingsstappen verwijderd van retinoïnezuur, retinaldehyde echter vereist slechts één omzettingsstap naar retinoïnezuur. Hoe minder omzettingen nodig zijn, hoe meer voordelen de huid heeft. Eenvoudig.

Dus nu we de voordelen van vitamine A begrijpen, en hoe het wordt omgezet in zijn actieve vorm, laten we eens kijken naar de twee meest populaire soorten die we bij Medik8 gebruiken en de verschillen tussen hen. Deze twee klinken zeer vergelijkbaar, maar het zijn twee zeer verschillende moleculen.

Retinol Ladder

Onze Intelligent Retinol Ladder zorgt ervoor dat je langzaam tolerantie opbouwt voor vitamine A, door het langzaam te introduceren in je huidverzorgingsroutine. We beginnen met een gemiddelde sterkte, zoals Intelligent Retinol 3TR™ (0,3%), om eventuele irritatie en roodheid die je in het begin bij gebruik kunt ondervinden tot een minimum te beperken. Deze ‘retinol-ladder’ helpt om de nieuwe percentages langzaam in je huid te introduceren, opnieuw om irritatie tot een minimum te beperken.

Wij adviseren ook een geleidelijke introductie van zowel retinol als retinal zodat je huid nooit wordt overweldigd en eventuele gevoeligheid wordt geminimaliseerd. Gebruik de eerste 2 weken twee keer per week, de volgende 2 weken om de avond en daarna elke avond. Denk er altijd aan om de volgende ochtend zonnebrandcrème te dragen wanneer je vitamine A gebruikt.

RETINALDEHYDE (KORTWEG RETINAL)

Retinaldehyde is een zeldzame vorm van vitamine A die nog krachtiger is dan retinol. Zoals eerder uitgelegd, is het belangrijkste verschil dat retinal qua kracht veel dichter bij retinoïnezuur ligt, maar dan zonder de beruchte bijwerkingen. Daarom werkt het tot 11x sneller dan retinol bij het bieden van anti-verouderings-, glans-boostende en verhelderende voordelen voor de huid[1]. Retinaldehyde is ook de enige direct anti-bacteriële vorm van vitamine A, die in staat is om de bacteriën aan te pakken die onzuiverheden veroorzaken om een heldere, meer ontzwollen teint te bevorderen.

Belangrijkste verschillen tussen Retinal en Retinol

  • Retinal heeft antibacteriële eigenschappen, waardoor het perfect is voor de vette of smetgevoelige teint
  • Retinol is 2 stappen verwijderd van retinoïnezuur, terwijl retinal slechts één stap is (lees: snellere, verhoogde resultaten)
  • Retinal is net zo zacht voor de huid als retinol
  • Beiden verbeteren de huidtextuur en teint

Onze Crystal Retinal lijn benut de kracht van deze nieuwe generatie molecule, innovatief ingekapseld in een kristalstructuur voor verbeterde stabiliteit. Dus als je op zoek bent naar snelle, zichtbare resultaten – dan is deze lichtgewicht serum-crème de crème voor jou.

KRISTAL RETINALADDER

Kristallen Netvlies Ladder

Bij Medik8 bieden we 4 verschillende sterktes retinaldehyde, 0,01% in Crystal Retinal 1™, 0,03% in Crystal Retinal 3™, en je krijgt het plaatje met Crystal Retinal 6™ en 10. Onze laagste sterkte biedt de mogelijkheid voor de zeer gevoelige huid om te beginnen op de retinaldehyde ladder, maar de meeste gebruikers zullen beginnen met een Crystal Retinal 3 en langzaam naar boven werken op de ladder wanneer ze krachtiger willen worden.

Net als bij onze Intelligent Retinol lijn adviseren we altijd om Crystal Retinal geleidelijk aan te gebruiken – de eerste 2 weken 2 keer per week, de volgende 2 weken om de avond en daarna elke avond.