Vandaag besteld, vandaag verzonden
Results without Compromise
Vandaag besteld, vandaag verzonden
Bestel nu, Reken en Ontvang
Vandaag besteld, vandaag verzonden
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

We horen steeds meer over peptiden. Maar wat is nou precies een peptide, wat zijn de voordelen voor je huid en waarom is het niet zomaar een vluchtige trend die weer voorbijschiet? 

Eén ding is zeker: als je iets wil doen tegen veroudering van je huid, dan heb je huidverzorgingsproducten nodig waar peptiden (of: polypeptiden) inzitten. Maar dan wel de juiste peptiden, voor een optimale anti-aging. 

Wat zijn peptiden?

Peptiden zijn korte ketens van aminozuren, aan elkaar gekoppeld door peptidebindingen. In de natuur bestaan twintig op zichzelf staande aminozuren die in de vorm van peptidecombinaties kunnen bijdragen aan diverse huidproblemen. 

Ook zijn peptiden de bouwstenen van proteïnen zoals elastine en collageen. Beide zorgen voor een natuurlijke stevigheid en veerkracht van de huid.

Als je peptiden op de huid aanbrengt kan het ‘communiceren’, ofwel: je huid de instructie te geven om te herstellen zoals de natuur dat bedoeld heeft. Door hun kleinere omvang dan regulier collageen kunnen peptiden beter in de toplaag van de huid doordringen. 

De huid wordt in feite ‘gefopt’ door de peptiden, omdat het signalen kan afgeven dat het collageenniveau omhoog moet. Vanwege (te veel) zonlicht en ouderdom hebben veel mensen een verminderde collageenproductie.

Medik8 heeft een eigen peptiden-filosofie

Los van de opzienbarende collageen-verhogende effecten zijn de peptidenproducten van Medik8 veel meer dan een ‘one-trick pony’. Naast huidveroudering heeft het immers effect op de dofheid van de huid, hyperpigmentatie, anti-glycatie en hydratatie van de huid. 

Het complete scala aan peptide-opties heeft Medik8 benut in de nieuwe productlijn de ‘Peptide Family’. Dit is een goede aanvulling op je CSA-routine en kan zoals gezegd een oplossing bieden bij tal van huidproblemen. 

Hieronder tonen we je de zes verschillende peptiden in huidverzorgingsartikelen van Medik8.  

Acne of rode huid

Voor de rode, ontstoken of acne-gevoelige huid is er Clarity Peptides. Dit melkachtige middel werkt verzachtend op momenten waar je dat het best kunt gebruiken. Het bevat de nieuwste generatie Crystalide peptiden, om de afvalproteïnen op te ruimen en je een kristalheldere teint te geven. 

Anti-aging

Liquid Peptides gaat met een peptide-aandeel van 30% expressierimpels te lijf. In de huidlaag waar dat het meest nodig is daalt een combi neer van koperpeptide, externe peptiden en een polymeer omhulsel op de zogeheten fibroblastcellen. Je huid wordt er zacht van, is diep gehydrateerd en gaat er jeugdiger uitzien.

Hyperpigmentatie

Het type Oxy-R Peptides is geschikt voor ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie, een ongelijkmatige huidskleur en het verminderen van restplekjes van vroegere puistjes. Door een hoge concentratie oxyresveratrol (Oxy-R) kun je binnen een week zichtbare verbeteringen zien bij een hypergepigmenteerde huid.

Vervanger voor vitamine A in je CSA-routine?

Bakuchiol Peptides is dé vervanger voor vitamine A in je CSA-verzorgingsroutine. Het is de ultieme, klinisch-wetenschappelijk bewezen vervanger voor retinol. Ook werkt het perfect bij zwangerschap en in de borstvoedingperiode. Het is mild, maar met een indrukwekkend zichtbaar resultaat. De 1,25% pure bakuchiol samen met de peptide-precursors en kalmerende cica geeft je hét anti-ageing middel van de toekomst!

• Een goed vitamine C alternatief voor je huid

Copper PCA Peptides van het kopersoort PCA als antioxidant biedt je huid een prima bescherming tegen vrije radicalen. Het ideaal tegen vroegtijdige huidveroudering en het voorkomen van tekenen van veroudering. Ook is het een goede vervanging voor als je moeite hebt om vitamine C in je dagelijkse huidverzorgingroutine op te nemen, want het minerale koper PCA kent een enorme antioxiderende kracht. Dit bekroonde middel, verrijkt met een geavanceerd complex van anti-ageing peptiden als Matrixyl 3000, lift en egaliseert de huid op een zichtbare manier. De huid ziet er vol, zacht en gehydrateerd uit en fijne lijntjes en rimpels vervagen.

• Peptiden voor de ogen 

Tot slot zijn er de Eyelift Peptides, een ultieme liftende en verstevigende oogbehandeling. Met een complex van 5 collageenversterkende peptiden helpt dit de oogcontouren zichtbaar te liften en vorm te geven, zodat je er meteen uitgerust en stralend uitziet. Deze bekroonde formule maakt ook gebruik van hesperidine om donkere kringen weg te werken, plus glycerine voor het hydrateren van de tere huid rond de ogen.

Goede aanvulling op de Medik8 CSA routine

Onze peptiden zijn ontwikkeld met CSA in gedachten. Het sluit dus goed aan op je Medik8 CSA. Het merendeel van de Medik8 peptide-producten is dag en nacht te gebruiken, als aanvulling op vitamine C- en A-producten. Verdeel het wel van dun naar dik, zodat het op de juiste manier intrekt. De enige uitzonderingen hierop zijn de Copper PCA Peptides en de Bakuchiol Peptides.

Verbeter je CSA-huidverzorgingsroutine vandaag nog en ontdek wat je perfecte peptidenmix op maat is!