Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

Elke dag opnieuw komt je huid in aanraking met de buitenwereld. En elke dag opnieuw, zowel overdag als in de nacht wordt er een laagje ‘vuil’ op de huid gecreëerd. Dubbel reinigen van de huid is essentieel om er voor te zorgen dat dit laagje geen irritaties oplevert, is het daarom belangrijk om zowel in de ochtend, als in de avond (voor het slapen gaan) je huid goed te reinigen.

Ben jij al consistent in het dubbel reinigen van je huid?

Waarom is het dubbel reinigen van de huid zo belangrijk?

Het reinigen van de huid is een belangrijke stap in de dagelijkse routine. Elke dag wordt de huid blootgesteld aan allerlei bacteriën, stof, uitlaatgassen, zweet, maar denk ook aan make-up en talg dat naar boven komt. Het reinigen van de huid wordt dus gebruikt om al dit vuil van de gezichtshuid te verwijderen. 

Helaas gaat dit laagje vuil niet gemakkelijk weg met wat water en een doekje. Net zoals tandpasta gebruikt wordt om de tanden te poetsen en afwasmiddel om de vaat schoon te maken, is een goede reiniging van de huid essentieel om het laagje vuil te verwijderen. En dit resulteert natuurlijk in het hebben van een mooie huid!

dubbel reinigen

Wat als je het reinigen van de huid niet doet?

Een groot gevolg van een slechte reiniging van de huid kan irritaties en huidproblemen veroorzaken. Denk hierbij aan vlekjes en acné dat op het gezicht zullen verschijnen, maar ook roodheid en littekens die achter blijven. Dit kan zelfs verergerd worden door ontstekingen en pijn. Daarom is een dagelijkse verzorgingsroutine van de huid enorm belangrijk. 

Hoe kun je het beste de gezichtshuid reinigen?

Het reinigen van het gezicht is de eerste stap in je huidverzorgingsroutine. En dan hebben we het voornamelijk over onze 2-stappen reinigingsmethode. Wij geloven er namelijk in dat deze dubbele reiniging de sleutel is tot een mooiere en betere huid. 

Wat is dubbel reinigen van de huid?

Het dubbel reinigen van het gezicht bestaat uit twee stappen:

  1. Een reinigingsolie of een crème gebaseerde reiniger
  2. Dit wordt opgevolgd door een water gebaseerde reiniger die bestaat uit schuim of gel

Stap 1 Reinigingsolie / crème gebaseerde reiniger

De reinigingsolie – of crème wordt gebruikt om make-up, crème en talg van het gezicht te verwijderen. Dit ‘vuil’ bestaat meestal uit olie. Daarom is een olie of crème gebaseerde reiniger de beste mogelijkheid om dit te verwijderen. Zodat zeker merendeels van de huid goed schoongemaakt kan worden. 

Stap 2 Schuim / Gel reiniger

Grotendeels van de laag vuil is al verwijderd. De tweede reiniger zorgt ervoor dat alles wat overgebleven is op de huid ook verwijderd wordt. En daarnaast zorgt het ervoor dat er door middel van actieve ingrediënten, zoals exfoliërende zuren (die in de schuim/gel zitten) de huid volledig gereinigd zal worden

Waarom zou je deze dubbele reiniging toepassen?

Het dubbel reinigingen van de huid is natuurlijk voor iedereen toepasbaar, maar wordt voornamelijk aangeraden aan hen die make-up en (zonnebrand)crème op hebben, dagelijks in aanmerking komen met allerlei soorten ‘vuil’, acne en vlekken hebben, maskers dragen, sporten, etc. 

Maar wat heb jij aan deze dubbele reiniging?

Mocht je tijdens het reinigen delen in je gezicht gemist hebben, zul je ze zeker tegenkomen tijdens de tweede reiniging.

Ga jij vanaf nu ook je huid dubbel reinigen?

Neem dan zeker even een kijkje in onze shop. Onze Lipid-Balance Cleansing oil en Surface Radiance Cleanse sluiten heel mooi op elkaar aan en werken perfect in combinatie met elkaar.