Beautiful Skin for Life
Skincare you love, trust and believe in
Medik8
Sluiten

SPF crème en huidverzorging

De lente is eindelijk aangebroken. Na maanden binnen zitten bij de verwarming en je buiten begeven tijdens guur en koud weer is je huid doffer, droger en bleker. Na de winter kan je huid wel een extra oppepbeurt gebruiken, maar dat niet alleen. Na al die maanden binnen zitten snak je ook naar wat zonnestraaltjes op je gezicht.

Zeker nu het zonnetje vaker schijnt en de dagen steeds langer worden breng je weer meer tijd buiten door. Het goede weer maakt je vrolijk en energiek. Op je vrije momenten wil je dan ook zoveel mogelijk buiten genieten. Een koffietje in de ochtendzon, op de fiets naar je werk in plaats van met de auto, een salade tijdens je lunchpauze in de zon op het terras en die extra lange wandeling met de hond na het eten tijdens ondergaande zon. Ieder moment om wat van die heerlijke warme zonnestraaltjes mee te pikken, grijp je aan.

Helaas zit er ook een keerzijde aan die warme zonneschijn en het buitenleven. UVA- en UVB-straling, milieuvervuiling en vrije radicalen veroorzaken vroegtijdige huidveroudering. Sta jij er tijdens je dag weleens bij stil of je huid wel voldoende beschermd is wanneer je buiten bent? Je doet er alles aan om een mooie en egale huid te krijgen en te behouden en daarom willen wij je bewust maken van die onzichtbare factoren die een grote rol spelen in vroegtijdige huidveroudering.

We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het gebruik van een goede dagcrème met SPF is, om jouw huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Schadelijke invloeden op huidveroudering

UV-straling, vrije radicalen en milieuvervuiling zijn externe factoren die je huid beïnvloeden. Hieronder gaan we dieper in op wat deze schadelijke invloeden van buitenaf zijn en op welke manier deze je huid beïnvloeden.

spf dagcreme

UV-STRALING

Er zijn drie soorten UV-straling; UVA, UVB en UVC met ieder hun eigen kenmerken, die al dan niet schade aan onze huid veroorzaken.

UVA:  

Bereikt de aarde, zelfs wanneer het bewolkt is. Deze straling laat zich ook niet tegenhouden door glas. UVA-straling dringt diep in de huid. Een hoge dosis van deze straling kan je huid beschadigen en daardoor huidveroudering en huidkanker veroorzaken. (De A in UVA-straling staat voor Aging).

UVB:

Bereikt deels de aarde. Deze straling zorgt voor de verkleuring van je huid. Dit is ook de straling die verbranding veroorzaakt. Naast negatieve effecten heeft UVB-straling ook positieve effecten, omdat deze vitamine D aanmaakt. (De B in UVB-straling staat voor Burn).

UVC:

Er is nog een derde UV-straal: UVC. Deze straling is het meest schadelijk, maar bereikt het aardoppervlak niet door de ozonlaag. 

Vrije radicalen

Vrije radicalen zijn agressieve, schadelijke stoffen die schade aan lichaamscellen kunnen veroorzaken. Deze vrije radicalen ontstaan bij de normale stofwisseling, maar ook bij sigarettenrook, UV-straling, alcohol, milieuverontreiniging, vetten en suikers verhogen de vrije radicalen in het lichaam. Bijvoorbeeld ontstekingsreacties kunnen veel vrije radicalen worden gevormd. 

Op onze site kun je hier (link wat zijn vrije radicalen en antioxidanten) meer lezen over vrije radicalen.

Milieuvervuiling

Door milieuvervuiling krijgen wij schadelijke stoffen binnen via ons voedsel. Daarnaast wordt de ozonlaag steeds dunner. De ozonlaag beschermt de aarde tegen de gevaarlijke straling van de zon.

SPF gezichtscrème tegen huidveroudering

Naast een gezond leven, wil je ook een gezond uiterlijk en zo lang mogelijk een jeugdige en frisse uitstraling behouden. Een mooie huid is daar één onderdeel van. Medik8 gaat voor het hoogst haalbare resultaat om jou een perfecte huid en daarmee zelfvertrouwen te geven.

Om jouw huid een goede bescherming en de optimale verzorging te bieden heeft Medik8 een aantal dagcrèmes met SPF ontwikkeld. Behalve dat deze SPF-crèmes jouw huid optimaal beschermen tegen zonneschade, geven ze jouw huid ook de benodigde verzorging.

Op onze site kun je op de pagina over skin ageing meer lezen over zonbescherming. Er staan ook tips vermeld. 

De volgende crèmes behoren tot ons aanbod aan zonbeschermers:

C-tetra crème SPF 30 2-in-1 moisturiser 

Daily Radiance Vitamine C is een eenvoudige eenstapsoplossing.  

Deze dagcrème zorgt ervoor dat jouw huid wordt beschermd tegen schade door vrije radicalen en schadelijke UVA- en UVB-stralen, terwijl deze jouw huid hydrateert en de uitstraling verbeterd.

Textuur

Lichte, hydraterende crème die makkelijk intrekt in de huid en een egale teint geeft. 

 Age Defying Moisturiser met Potolyase SPF 50+ PA ++++ 

Onze hoogste bescherming, verhoogd met de volgende generatie DNA-reparatie-enzymen en een geavanceerd 360-milieuschild. 

Deze moisturiser biedt jouw huid de ultieme bescherming tegen de zon en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Verzorgt jouw huid en gaat huidveroudering tegen. 

Textuur

Rijke, hydraterende crème die de teint achterlaat met een onzichtbaar beschermend schild en een niet-vette finish. 

Anti-ageing Moisturiser SPF 30 5* UVA 

Bescherm en hydrateer jouw huid met Advanced Day Total Protect.

Deze SPF 30 5* UVA-beschermende dagcrème biedt uitgebreide bescherming tegen schade van buitenaf. 

Fijne lijntjes en rimpels worden zichtbaar verminderd en toekomstige huidveroudering wordt voorkomen. 

Textuur

De geavanceerde moisturiser is zeer licht van gewicht en heeft een onzichtbare finish op de huid, waardoor deze de perfecte dagelijkse crème is. 

Anti-ageing moisteriser SPF 30 

Uitgebreide bescherming tegen vroegtijdige veroudering van de tere huid rond de ogen, veroorzaakt door schade van buitenaf. 

De oogcrème is speciaal ontworpen voor de tere huid rond de ogen. Het is een allesomvattende anti-ageing oogcrème, die voedt en hydrateert en tegelijkertijd de omgevingsoorzaken van huidveroudering tegen gaat. 

Helpt donkere kringen te verminderen en verjongt voor een verfrist onderoog. 

Textuur

Ondanks de hoge SPF is de geavanceerde oogcrème superlicht en heeft deze een onzichtbare finish waardoor dit de perfecte oogcrème is voor overdag.

Juiste SPF crème

Nu je bewust bent van de oorzaken van huidveroudering en hoe je dit proces met de juiste SPF-crème kunt vertragen, hopen we dat je SPF-gezichtscrèmes vaker gaat gebruiken tijdens jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine. 

Wij gunnen het jou om tijdens deze mooie tijd van het jaar veilig en onbekommerd te genieten van die heerlijke zonnestraaltjes op je huid.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over de genoemde producten, stuur dan een e-mail naar info@medik8.be. Één of meerdere van onze producten bestellen? Bekijk dan onze webshop.